Monday, August 13, 2012

4. ljetni EKOfestival alternative- ljetna radionica na Španjoli- Herceg Novi

Umjetnička školica "Plavi zec" učestvovala je na 4. ljetnom EKOfestivalu alternative koji se održava u Herceg Novom, na tvrđavi "Španjola", sa koje puca pogled na Boku, čije ljepote nikada nije dosta.
Divno je sresti i upoznati talentovane i svestrane ljude pune entuzijazma i ideja, a naročito kada svoje ideje bez skoro ikakve materijalne pomoći Opštine i kulturnih ustanova, sprovedu u djelo i oplemene starije i djecu- na vrijeme ih upoznaju i upute u ono najljepše što imamo. Naprosto je nevjerovatno da se matrica u našoj zajednici ponavlja iz godine u godinu: ljudi zaduženi od strane društva, tj. države, nemaju sluha, vjerovatno stručnosti, prosvećenosti i zainteresovanosti, da  manifestacije kao što je ovaj Festival- očuvanje i njegovanje baštine, kulturnog nasljeđa i prenošenje znanja, ekološko-kulturni-ontološki festival- novčano podrže. Pored predškolaca, osnovaca, srednjoškolaca, našu likovnu radionicu sačinjavali su i ekonomisti, ljekari, stomatolozi, sportisti, pjevači, slikari, lingvisti, dizajneri... iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Austrije i Kanade.
Svoje oduševljenje festivalom, likovnom radionicom koju smo imali, ljudima koji su ga osmislili i učesnicima, želimo podijeliti sa vama:
Ulaz u tvrđavu "Španjola", Herceg Novi
O tvrđavi "Španjola" možete se lijepo informisati na ovom sajtu: Španjola

Osnivač i direktor Festivala Saša Cvetković i umjetnički direktor Dejana Erich Harman:

Hvala na svemu, divnim organizatorima Saši i Dejani! :] oOo


































No comments: